Volledig scherm
PREMIUM
Voor het eerst sinds 28 jaar komt er weer een wielerronde in Wouw. Er is ook een compleet nieuw wielercomité opgestaan © Pix4Profs/Peter Braakmann

Legendarische wielerronde Wouw nieuw leven in geblazen: veel activiteiten in eerste Wieler Weekend

WOUW - In 1991 ging de Ronde van Wouw ter ziele en sindsdien zijn er geen activiteiten meer ontplooid. Nu heeft een speciale 'denktank' met veertien mensen in Wouw een weekend vol activiteiten op en met de fiets op touw gezet voor 24 en 25 augustus.

In het kader van het honderdjarig bestaan van café Donkenhof vonden Jannine en Maurice Broeren het een prima idee om de legendarische ronde, die al in 1932 renners naar het dorp trok nieuw leven in te blazen.

Niet met een profronde, want die is niet meer te betalen, maar met een koers waaraan iedereen deel kan nemen. Wouw wordt daarmee ook meteen onderdeel van de Roosendaalse Wielerzomer.

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.