Koningin Maxima.
Volledig scherm
Koningin Maxima. © ANP

Koningin Máxima belt met Amphia: ‘Mijn man en ik leven ontzettend mee in deze moeilijke situatie’

BREDA - Koningin Máxima heeft vrijdagochtend gebeld met het Amphia Ziekenhuis. Zij nam persoonlijk contact op om de medewerkers, medische specialisten, patiënten en hun familie een hart onder de riem te steken. 

De koningin sprak met Olof Suttorp, de voorzitter Raad van Bestuur, en Remco Djamin, de voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia. ‘Koningin Máxima leeft met ons mee.  Zij heeft enorm veel waardering voor de inzet van iedereen die de zorg mogelijk maakt. Het zijn bijzondere tijden waarin alle medewerkers van de Brabantse ziekenhuizen een belangrijke rol te vervullen hebben. Van verpleegkundigen en medisch specialisten tot mensen in de logistiek, housekeeping, vrijwilligers en alle andere ondersteunde afdelingen’, laten beide voorzitters weten.

Suttorp en Djamin spraken over het ziektebeeld bij patiënten, het verloop van de ziekte en over welke impact dit heeft op alle betrokkenen. Uit het telefoongesprek bleek dat Máxima tot in detail op de hoogte was van de situatie in Brabant. ‘De Koningin ziet dat medewerkers zich al weken inzetten en zich goed hebben voorbereid op deze situatie en wat ons mogelijk nog te wachten staat.’

‘Mijn man ik leven mee’

Het was volgens beide voorzitters een gesprek vol steun en warmte, waarin de koningin haar grote dank en respect uitsprak met diepe waardering. ‘Mijn man en ik leven ontzettend mee in deze moeilijke situatie’, besloot Máxima haar gesprek.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.