Volledig scherm
Joyce Vermue is de nieuwe burgemeester van Zundert. © Gemeente Zundert

Joyce Vermue (33) nieuwe burgemeester Zundert

ZUNDERT - Zundert draagt Joyce Vermue (33) voor als nieuwe burgemeester. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens een speciale raadsvergadering.

Vermue (PvdA) was één van de tien kandidaten die reageerden op een vacature die was ontstaan nadat burgemeester Leny Poppe-de Looff in september had aangegeven niet nog eens een termijn beschikbaar te zijn als eerste burger.

Na een procedure die enkele maanden in beslag nam kwam de uit IJzendijke afkomstige Vermue, die de nodige bestuurlijke ervaring opdeed als Tweede Kamerlid, als meest geschikte kandidaat uit de bus. Zij wordt dan ook aanbevolen aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij bereidt vervolgens een Koninklijk Besluit voor waar koning Willem-Alexander zijn handtekening onder moet zetten.

Met haar nieuwe aanstelling wordt Vermue de jongste burgemeester van Nederland. Ze neemt die titel over van de één jaar oudere Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand. 

Als alle formaliteiten zijn afgerond kan de nieuwe burgemeester als jongste van Nederland conform de huidige planning op 3 juli in Zundert worden geïnstalleerd.

Luister naar het nieuws van vandaag
Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.  

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8510 stemmen