Jongens wassen auto’s om geld op te halen voor ziek klasgenootje Ksenia

videoETTEN-LEUR - Een korte file ontstond woensdagmiddag op het parkeerterrein van Bouwcenter Nelemans in Etten-Leur. Zes jonge jongens, gehuld in voetbalkloffie, waren daar fanatiek auto’s aan het wassen. Niet om een zakcentje voor zichzelf bij te verdienen, maar om geld op te halen voor hun zieke schoolgenootje Ksenia Putter. Het meisje lijdt aan hersenstamkanker en is in Nederland uitbehandeld.

Quote

Ons doel was 100 euro. Nu hopen we 1000 op te halen

Thijmen, Jens, Finn, Delano, Jop en Sam

Bloedfanatiek waren Thijmen Teunissen, Jens van den Broek, Finn Krol, Delano Frijters, Jop van Dongen en Sam Deijkers. Gewapend met emmers sop en sponzen wasten ze de auto's van top tot teen. Geen plekje wordt overgeslagen. De aanwezige ouders namen het wassen van de daken van de auto's en het afspoelen met de tuinslang op zich. 

Ze waren nog maar een half uurtje aan het poetsen toen er al zo'n 200 euro in de pot zat. Apetrots waren ze erop. ,,Ons doel was 100 euro”, vertellen ze. Toen ze merkten hoe snel de pot met geld zich vulde, verstelden ze hun doelbedrag. ,,Nu hopen we 1000 op te halen”, zeggen ze optimistisch. 

 1. Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig
  Geef uw mening

  Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
  PREMIUM

  Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

  ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”