Volledig scherm
PREMIUM
Huis bouwen in een dag, binnenkort ook in Oudenbosch © Marvin Hake

In twaalf dagen tijd twaalf huizen bouwen: het kan straks in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Twee weken op vakantie en bij terugkeer ontdekken dat er een complete nieuwbouwwijk is opgebouwd. Het kan eind dit jaar zo maar in Oudenbosch gebeuren, want dan bouwt aannemersbedrijf Van Agtmaal op de hoek Schuitevaartstraat en Drimmelaarstraat zogeheten MorgenWonen woningen. 

De bouwelemenenten worden vooraf in de fabriek van VolkerWessels, waar Van Agtmaal deel van uitmaakt, geproduceerd. Vervolgens worden ze op locatie als een soort bouwdoos in één dag in elkaar gezet. Op het 3000 vierkante meter is ruimte voor twaalf kant-en-klare middeldure huurwoningen. Bouwtijd: twee weken. Onderhoudsarm bovendien.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.