Hudson's Bay in Breda, ingang vanuit winkelcentrum de Barones.
Volledig scherm
PREMIUM
Hudson's Bay in Breda, ingang vanuit winkelcentrum de Barones. © Gerlach Hochstenbach

Hudson's Bay in Breda, ‘Tja wat moet je met zo'n kolossaal pand?’

Twee jaar geleden betrok Hudson’s Bay het grootste winkelpand van de Bredase binnenstad. Nu het kwakkelende Canadase warenhuisconcern heeft aangekondigd alle vijftien Nederlandse vestigingen te sluiten, vrezen ondernemers in de Karrestraat voor langdurige leegstand.

“Tja, wat moet je met zo’n pand?”vraagt Bob Ullings zich af. Hij is eigenaar van de gelijknamige lederwarenwinkel, twee deuren verder in de Karrestraat. Zijn grootouders startten de winkel in 1949, zelf nam Bob in 2000 het stokje over van zijn ouders. “We hebben hier in de straat in al die jaren al heel wat meegemaakt. Voor de straat is het allerminst fijn als het pand straks lang leeg zal staan.”

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda