Volledig scherm
PREMIUM
BREDA, Pix4Profs/Joyce van Belkom. Angelica van Dongen helpt een klant in de Primera op het Dr Struyckenplein. DE winkel staat vol met pakketjes. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Honderden pakketjes per dag bij PostNL-punten: ‘Het is zoeken naar opslagruimte’

Iedere dag honderden pakketten te verwerken. Dat is deze week de werkelijkheid bij verschillende PostNL- en DHL-servicepunten in de regio. Black Friday, Cyber Monday en Sinterklaas zorgen voor flink wat extra werk voor de winkeliers. 

Een gekkenhuis, zo omschrijft Angelica van Dongen de situatie deze week in de Primera aan het Dr. Struyckenplein in Breda. De winkel is een PostNL-service punt en ontvangt iedere dag zo'n 150 pakketten. En dagelijks gaan er misschien nog wel meer retourzendingen met de postbezorger mee terug. ,,Ons kleine keukentje staat al helemaal vol met dozen dus moeten we de pakketten op andere plekken gaan zetten, zoals achter de kassa en in de winkel", vertelt de medewerker. 

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.