Els Pellikaan op de Herengracht in Drimmelen. ,,We horen van mensen dat ze het concert echt gemist hebben."
Volledig scherm
PREMIUM
Els Pellikaan op de Herengracht in Drimmelen. ,,We horen van mensen dat ze het concert echt gemist hebben." © Pix4Profs / Johan Wouters

Herengrachtconcert keert na vijf jaar terug in Drimmelen

DRIMMELEN - Rinus Rasenberg stopte vanwege zijn leeftijd, Els Pellikaan had het te druk met haar werk. Nu ze met pensioen is, blaast Pellikaan het Herengrachtconcert nieuw leven in.

Het Herengrachtconcert keert na vijf jaar afwezigheid terug. Op 31 augustus vindt de zesde editie van het Drimmelense muziekfestijn plaats.

Het concert zal verlopen volgens het vertrouwde recept. ,,We beginnen de avond met lichte klassieke muziek", vertelt Els Pellikaan (64) van de organisatie. De sfeer van het Herengrachtconcert doet bij aanvang dan ook denken aan de Amsterdamse 'grote broer', het Prinsengrachtconcert. ,,Maar na het klassieke begin gaan hier de stoelen aan de kant en wordt er gedanst. Via jazz en blues gaan we naar pop en rock waarmee de avond wordt afgesloten."

(Tekst gaat verder onder de foto)

Herengrachtconcert in 2010
Volledig scherm
Herengrachtconcert in 2010 © JOHAN WOUTERS

Welke artiesten op 31 augustus op het Drimmelense podium staan, is nog niet bekend. ,,We zijn nu ons budget aan het bepalen. Daarbij zijn we afhankelijk van onze sponsors. Bedrijven uit de regio zorgen ervoor dat wij dit concert gratis toegankelijk kunnen houden. Ook de gemeente Drimmelen levert een bijdrage vanuit de regeling Samen aan de slag.”