Volledig scherm
. © Paul Verlinden

Grote Kerk in Breda kleurt blauw voor ME

BREDA - De Grote Kerk in Breda kleurt vanavond en vannacht blauw. Met het sprookjesachtig blauwe licht wordt aandacht gevraagd voor de ziekte ME. 

De zogeheten ME Awareness Day wordt op 12 mei wereldwijd gehouden. Op tal van plaatsen lichten opvallende gebouwen op om aandacht te vragen voor ME (Myalgische Encefalomyelitus). In Nederland schijnt het blauwe licht in Rotterdam, Barendrecht, Bergen op Zoom, Breda, Halfweg, Heemstede, Zwolle en Nijmegen.

ME (Myalgische Encefalomyelitis) is een ziekte waarvoor nog geen effectieve behandeling bestaat. De organisatie van de Awareness Day wil bereiken dat er mee geld voor onderzoek wordt vrijgemaakt.  ME kenmerkt zich onder andere door een aanzienlijke verergering van klachten na een minimale inspanning. De klachten bestaan onder andere uit een verzwakt immuunsysteem, concentratieproblemen, pijn in spieren en gewrichten, duizeligheid en hartkloppingen. 

Wereldwijd zijn er naar schatting 17 miljoen mensen getroffen door de ziekte ME, waarvan alleen al in Nederland ruim 40.000. Deze patiënten zijn vaak niet in staat om te werken of naar school te gaan. 

Volledig scherm
. © Paul Verlinden

In samenwerking met indebuurt Breda