Volledig scherm
. © Paul Verlinden

Grote Kerk in Breda kleurt blauw voor ME

BREDA - De Grote Kerk in Breda kleurt vanavond en vannacht blauw. Met het sprookjesachtig blauwe licht wordt aandacht gevraagd voor de ziekte ME. 

De zogeheten ME Awareness Day wordt op 12 mei wereldwijd gehouden. Op tal van plaatsen lichten opvallende gebouwen op om aandacht te vragen voor ME (Myalgische Encefalomyelitus). In Nederland schijnt het blauwe licht in Rotterdam, Barendrecht, Bergen op Zoom, Breda, Halfweg, Heemstede, Zwolle en Nijmegen.

ME (Myalgische Encefalomyelitis) is een ziekte waarvoor nog geen effectieve behandeling bestaat. De organisatie van de Awareness Day wil bereiken dat er mee geld voor onderzoek wordt vrijgemaakt.  ME kenmerkt zich onder andere door een aanzienlijke verergering van klachten na een minimale inspanning. De klachten bestaan onder andere uit een verzwakt immuunsysteem, concentratieproblemen, pijn in spieren en gewrichten, duizeligheid en hartkloppingen. 

Wereldwijd zijn er naar schatting 17 miljoen mensen getroffen door de ziekte ME, waarvan alleen al in Nederland ruim 40.000. Deze patiënten zijn vaak niet in staat om te werken of naar school te gaan. 

Volledig scherm
. © Paul Verlinden
  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8504 stemmen