Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjesavond ooit’

OUDENBOSCH - Minder dan een maand geleden las u in deze krant voor het eerst over alleenstaande moeder Malissa uit Oudenbosch, in een artikel over Sinterklaas en armoede. Zij vertelde toen dat ze geen idee had hoe ze cadeautjes kon regelen voor haar twee jonge dochters. Maar gisteren beleefden die meiden juist 'hun leukste Sinterklaas ooit', zegt Malissa de ochtend na pakjesavond. Dankzij de lezers van deze krant.

Want nadat het artikel over Sinterklaas met een krap budget in de krant stond, boden die lezers haar massaal hulp aan. En, zo bleek donderdagavond: het bleef niet bij mooie woorden. Malissa's kinderen vonden, nadat een hulppiet had aangeklopt, een bomvolle zak met cadeautjes in de gang.

Beste pakjesavond ooit

Quote

Een vrouw liet me voor 1000 euro aan pakjes voor de meiden uitzoeken

Malissa

,,Het was verschrikkelijk leuk", vertelt Malissa. ,,Mijn meiden waren door het dolle heen. Ongeveer twaalf mensen hebben uiteindelijk echt pakjes opgestuurd. Van lieve kleurboekjes, klei en kindersieraden tot een vrouw die me voor 1000 euro aan cadeautjes voor de meiden uit liet zoeken. Het voelt echt totaal bizar. Nu ligt er een berg speelgoed hier. Van een LOL-bal tot een Nintendo Switch. Mijn kinderen zeiden het zelf ook: de beste pakjesavond ooit.”

En sommige lezers stuurden ook voor Malissa zelf kleine cadeautjes mee, vertelt de Oudenbossche. ,,Zo ontzettend lief. Ik weet niet goed hoe ik mensen moet bedanken. Toen ik meewerkte aan dat artikel, had ik dit allemaal totaal niet aan zien komen.”

Quote

Ik weet niet goed hoe ik mensen moet bedanken

Malissa

Na deze vrolijke, maar drukke periode is het gezin ook blij dat de rust weer even terugkeert, nu Sinterklaas onderweg naar Spanje is. ,,Even bijkomen, van alles wat gebeurd is.” 

Lees ook dit verhaal, waarin journalist Nicole Froeling vertelt hoe ze dit verhaal gemaakt heeft en wat dat met haarzelf deed.