Volledig scherm
Frans Bauer op de bühne. © ANP Kippa

Frans Bauer: Zie terugkeer van reallifesoap wel zitten

Frans Bauer ziet een vervolg op de reallifesoap De Bauers wel zitten nu zijn kinderen groter zijn. Eerder dit jaar zei hij nog zich te willen richten op andere programma's. 

De volkszanger zegt dat in gesprek met het Vlaamse Dag Allemaal. ,,Nu de kinderen groter zijn zou ik dat weer zien zitten, ja”, zegt Bauer, die vier zonen heeft die nu tussen de 10 en 18 jaar oud zijn.

De Bauers, waarin het wel en wee van de familie door camera’s werd vastgelegd, werd in 2003 uitgezonden en won in 2004 de Gouden Televizier-Ring. In april, toen Bauer zijn overstap van NPO 1 naar RTL 4 bekendmaakte, zei hij nog in talkshow Pauw dat hij zich voorlopig wilde gaan richten op andere programma’s. Of er daadwerkelijk een nieuwe reallifesoap aankomt, is onduidelijk.

De zanger en presentator snapt wel waarom zijn reallifesoap destijds zo'n hit was, vertelt hij in het blad. ,,Weet je wat ‘De Bauers’ uniek maakt? De authenticiteit. De camera ging aan en men filmde wat er écht gebeurde. Nooit hebben we de afleveringen die op tv kwamen op voorhand bekeken, ook ik zag pas op het scherm het resultaat.”

Quote

Toen ik die eerste aflevering bekeek met m’n gezin en mezelf in trainings­pak op de buis zag, dacht ik: ‘Dit is einde carrière!

Dat leverde overigens toch ook wat dubbele gevoelens op. ,,Ik had de cameraploeg dan wel carte ­blanche gegeven, toen ik die eerste aflevering bekeek met m’n gezin en mezelf in trainingspak op de buis zag, dacht ik: ‘Dit is einde carrière!’,” zegt Bauer met een lach. ,,Ik heb die nacht geen oog dichtgedaan. Maar de volgende ­ochtend rinkelde de telefoon: ‘Frans, vier miljoen kijkers!’ En de mensen bleven kijken, hé, omdat het zo écht was. Voor mij is De Bauers een uniek tijdsdocument. Mijn vader leefde nog in die tijd, de kinderen waren nog zo klein… leuk om terug te zien.”