Volledig scherm
PREMIUM
De vakantiewoning, inzet: de kinderwagen © Brandweer/PZC

Familie in shock na brandende kinderwagen met fosfor-stenen: ‘Het was écht kantje boord’

NIEUWVLIET-BAD - Het had geen 20 seconden langer moeten duren of het was heel anders afgelopen. Zo heftig was het vuur dat zondagavond ontstond in een vakantiewoning aan de Zeekraalstraat in Nieuwvliet-Bad. Stenen met daarop fosfor vatten spontaan vlam en in no time stond de kinderwagen waarin ze lagen in brand en de woonkamer vol rook. 

Het jonge gezin uit Alphen aan den Rijn wil zelf niet reageren op het voorval. De vrouw (38) en man (37) met drie kinderen (6, 4, en 1 jaar) zijn té ontdaan van de brand in hun vakantieverblijf. Ze zijn direct vertrokken en willen niet terug naar de woning.

De vader van de vrouw, Willem Willemsen, tevens eigenaar van de vakantiewoning, vertelt dat ze allemaal zijn geschrokken. "Het gezin was naar het strand geweest en de kinderen vonden er rode en groene stenen. Ze vonden ze zó mooi, dat ze de stenen wilden meenemen en onderin de kinderwagen gooiden.” Het gezin liep naar huis, met de kleinste van 1 jaar oud in de kinderwagen, niet beseffend dat de baby op een tikkende tijdbom lag. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
    PREMIUM

    Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

    SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.