Volledig scherm
© Marina Freeke

Ezel van kinderboerderij Terneuzen krijgt spuitje op straat, omwonenden geschokt

TERNEUZEN - Een ezel van de kinderboerderij in Terneuzen heeft vandaag een spuitje gekregen. Dat zorgde voor commotie bij bewoners van een woonwijk nabij, omdat het langs de kant van de weg gebeurde. “Ik ben er al de hele dag al niet goed van", zegt een omwonende.     

De ezel leefde al zo'n 20 jaar op kinderboerderij en was aan het einde van haar latijn. In overleg met de veearts liet de kinderboerderij het dier inslapen. Omdat het kadaververwerkingsbedrijf niet tot de kinderboerderij kan komen met een vrachtwagen is besloten het dier langs de kant van de Evertsenlaan te euthanaseren. Afgedekt met een zeiltje ligt het dier daar tot het morgenochtend wordt opgehaald. 

Het voorval zorgde voor veel commotie bij bewoners. Marina Freeke deelde foto's van het moment dat de ezel een spuitje kreeg en ineenzakte. ,,Zoiets doe je toch niet midden op straat en dan als een stuk vuil laten liggen. Ik ben zo boos.” Haar bericht werd tientallen keren gedeeld. “Gewoon midden in een woonwijk. Om half vijf 's middags. Waarom laten ze het dier dan nog een nacht liggen, waarom hebben ze het niet een trailer naar een weiland gereden. Ik ben er de hele dag al niet goed van”, zegt ze. 

De kinderboerderij wilde niet reageren. Op Facebook schrijft het team wel het jammer te vinden dat het bericht wordt gedeeld op Facebook: ,,Ten eerste betreuren we het enorm dat dit bericht op Facebook is geplaatst. Zeker omdat ons team veel verdriet heeft om het inslapen van ons ezeltje dat al 20 jaar bij ons is.”

Het Facebook-bericht is inmiddels verwijderd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement