Volledig scherm
PREMIUM
Pix4Profs-Ron Magielse evelien buynsters wandelt een rondje door nederland in drie etappes. totaal 1650 km en 90 overnachtingen bij onbekenden. © Ron Magielse/Pix4Profs

Evelien wandelt 1650 kilometer door Nederland: ‘Deze kant van Breda is prachtig’

BREDA - Evelien Buynsters (30) uit Breda loopt 1650 kilometer door Nederland. Inmiddels is ze gearriveerd in haar thuisregio West-Brabant. 

Met een beetje vertraging komt Evelien over het bospad bij de Galderse Meren aangewandeld. ,,Ik ben wat later, want ik kwam een egeltje tegen. Wil je hem ook zien?” Uit haar rode rugzakje haalt ze haar camera en toont een filmpje van een jonge egel die druk doende is aan de rand van het bospad. 

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda