Volledig scherm
PREMIUM
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Men serveert een biefstuk uit in restaurant Loetje in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Een smakelijke plens jus bij biefstukrestaurant Loetje in Breda

EetrecensieBREDA - Biefstukliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Restaurantketen Loetje opende afgelopen oktober in Breda haar twintigste vestiging. Zelfs op een donderdagavond zijn alle tafeltjes minimaal twee keer gevuld.

De rekening
(2 personen)
Karaf water                € 0,00
2x Chardonnay         € 9,20
3x Rode wijn           € 13,80
Malbec                        € 5,75


Trio van vis             € 14,80
Rundercarpaccio € 12,50
2x biefstuk               € 37,90
Frietjes                         € 3,95
Salade                          € 5,25
Cheesecake                € 6,75
Trio van chocolade € 7,50 +
Totaal € 117,40

Als we de Dr. Batenburglaan in Breda oprijden zien we de verlichting recht doen aan het authentieke gebouw waarin voorheen 55 jaar lang restaurant Mirabelle zat gevestigd. Het pand ligt er schitterend bij.

Bij aankomst vallen twee dingen op. Allereerst dat honden, mits aangelijnd, welkom zijn. Dat zie je niet vaak en is voor hondenbezitters wellicht goed om te weten. En ten tweede: op een doordeweekse dag zit om kwart voor zes de zaak afgeladen vol. Knap als je nagaat dat er plaats is voor minstens honderd eters.

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda