Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse bunker in Roosendaal © Peter van Trijen/Pix4Profs

Deze Duitse bunker ligt verscholen in hartje Roosendaal

ROOSENDAAL - Vele Roosendalers hebben ongetwijfeld nog nooit van hun leven over hem gehoord, laat staan gezien. Maar in het centrum van de stad ligt al meer dan 75 jaar een Duitse bunker, verscholen achter het pand aan Markt 33. Het is misschien wel het best bewaarde stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog waar verrassend weinig over bekend is.

Wie een kijkje wil nemen, moet precies weten waar te zijn. De toegang tot het terrein gaat namelijk via de fraaie poort van het oude postkantoor waarin sinds 1995 het Chinese restaurant De Postkoets is gevestigd. Een smalle, lange steeg brengt je naar een parkeerterreintje met plek voor tien tot twaalf auto’s. 

  1. Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsenpost en instelling in Bergen op Zoom; hulpverleners en politie doen aangifte

    Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsen­post en instelling in Bergen op Zoom; hulpverle­ners en politie doen aangifte

    BERGEN OP ZOOM - Door hulpverleners en agenten is zondagavond aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door een 26-jarige man uit Bergen op Zoom. De man ging bij de huisartsenpost (HAP) bij Bravis ziekenhuis compleet door het lint. De politie moest pepperspray inzetten om de man aan te houden. Ook zijn vader, een 63-jarige man uit Roosendaal, is daarbij opgepakt.
  2. Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    HOEVEN - ,,Dit heeft onze hectische maatschappij nodig,' zegt Winfried van Roesel tijdens de derde editie van Hap & Tap Samba Cubana. Gistermiddag en -avond was het lekker genieten op het grasterrein voor Centrum Bovendonk. Met Sambamuziek, hapjes, cocktails, optredens en kindervermaak in Zuid-Amerikaanse sferen. Organisator Edwin Gildemeijer straalde van oor tot oor toen na de ochtendregen, de droogte en vooral het lekkere zonnetje verscheen.