De Roosendaalse Marieke de Bra ging paaldansen uit angst voor de liefde

videoROOSENDAAL - Uit angst voor de liefde ging Marieke de Bra paaldansen. Bezocht jarenlang een therapeut. En landde ruw op de bank van haar ouders in Roosendaal. Iedereen mag het meemaken in haar documentaire Mama.

Marieke de Bra (40) monteert momenteel in een Amsterdamse studio.  Op basis van vele uren materiaal, de voorbije twee jaar verzameld. Vaak gemaakt met haar foontje, maar ook professioneel met camera- en geluidsmannen. De afwerking van haar film en de muziek vergde financieel nog een en ander, vandaar dat Marieke via crowdfunding het benodigde bedrag binnenhaalde. ,,Er is nog veel te doen, maar mijn film komt eraan.”

Het wordt een emotionele docu, net zo aangrijpend als hilarisch. De dochter van de Roosendaalse dansschoolouders Ank en Han de Bra kent na jaren gedoe met mannen en relaties weinig schaamte meer. Ze durft te zeggen en te laten zien waar het om gaat. ,,Hallo, ik ben Marieke en ben bang voor de liefde. Noem het verlatingsvrees of bindingsangst, maar ik móest er iets aan doen.”