De luide roep om de wapenstok klinkt ook bij de boa’s in Breda

BREDA - Boa's staan in de frontlinie. Maar ze hebben nog steeds een lege riem: wapenstok of pepperspray ontbreken. Ze vinden dat ze zich niet voldoende kunnen verdedigen als ze met geweld te maken krijgen.  De boa's in Amsterdam komen daarom in actie.  Ook in Breda klinkt de luide roep om betere bescherming.

Yvonne, 21 jaar oud, uit Roosendaal. Marinho, 22, uit Hoogerheide. Twee jonge buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), respectievelijk twee en drie jaar in dienst van de gemeente Breda. Ze maken het mee op straat: de agressie, zowel verbaal als non-verbaal, het fysieke geweld. Yvonne: “We komen vaak in situaties terecht waarbij je denkt: had ik nu maar een wapenstok.” 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda