De luide roep om de wapenstok klinkt ook bij de boa’s in Breda

BREDA - Boa's staan in de frontlinie. Maar ze hebben nog steeds een lege riem: wapenstok of pepperspray ontbreken. Ze vinden dat ze zich niet voldoende kunnen verdedigen als ze met geweld te maken krijgen.  De boa's in Amsterdam komen daarom in actie.  Ook in Breda klinkt de luide roep om betere bescherming.

Yvonne, 21 jaar oud, uit Roosendaal. Marinho, 22, uit Hoogerheide. Twee jonge buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), respectievelijk twee en drie jaar in dienst van de gemeente Breda. Ze maken het mee op straat: de agressie, zowel verbaal als non-verbaal, het fysieke geweld. Yvonne: “We komen vaak in situaties terecht waarbij je denkt: had ik nu maar een wapenstok.” 

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8510 stemmen