Corry Konings krijgt oeuvreprijs tijdens Buma NL Awards 2019, Snollebollekes krijgen award voor Grootste Feestact

UTRECHT - Corry Konings heeft maandagavond tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards de Buma NL Helden Oeuvreprijs ontvangen. De Snollebollekes wonnen de award voor Beste Feestact, Brian Voet uit Oss won de Buma NL Talent Award.

Corry Konings ontving de prijs uit handen van cabaretier Steven Brunswijk. Konings is de ongekroonde koningin van het levenslied en viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum in het artiestenvak.

Voor de Snollebollekes was het de derde keer dat ze de award in de wacht sleepten. 

Frans Bauer en Django Wagner vielen beiden buiten de prijzen. Bauer was ook genomineerd voor een oeuvreprijs, Wagner had een nominatie op zoek voor Beste act Levenslied.

Belangrijkste onderscheiding

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de tiende keer worden uitgereikt. De nominaties worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, onafhankelijk objectief en betrouwbaar, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloads, gemeten over de periode van 1 september 2018 tot en met 30 juni 2019. Releases die voor 2018 zijn uitgekomen zijn niet meegenomen in de meting.

Volledig scherm
Corry Konings © AD