Corry Konings krijgt oeuvreprijs tijdens Buma NL Awards 2019, Snollebollekes krijgen award voor Grootste Feestact

UTRECHT - Corry Konings heeft maandagavond tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards de Buma NL Helden Oeuvreprijs ontvangen. De Snollebollekes wonnen de award voor Beste Feestact, Brian Voet uit Oss won de Buma NL Talent Award.

Corry Konings ontving de prijs uit handen van cabaretier Steven Brunswijk. Konings is de ongekroonde koningin van het levenslied en viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum in het artiestenvak.

Voor de Snollebollekes was het de derde keer dat ze de award in de wacht sleepten. 

Frans Bauer en Django Wagner vielen beiden buiten de prijzen. Bauer was ook genomineerd voor een oeuvreprijs, Wagner had een nominatie op zoek voor Beste act Levenslied.

Belangrijkste onderscheiding

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de tiende keer worden uitgereikt. De nominaties worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, onafhankelijk objectief en betrouwbaar, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloads, gemeten over de periode van 1 september 2018 tot en met 30 juni 2019. Releases die voor 2018 zijn uitgekomen zijn niet meegenomen in de meting.

Volledig scherm
Corry Konings © AD
 1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

  HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.
 2. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
  PREMIUM

  Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

  TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”