Volledig scherm
Bij het opstarten van de computer kijken gebruikers zo de Hoeksche Waardse polder in. © Marleen van Breugel

Bruggetje in Mijnsheerenland steelt de show als ‘screensaver’ bij Microsoft

Een foto van een bruggetje in Mijnsheerenland steelt de show als ‘screensaver’ bij miljardenbedrijf Microsoft. Wie Windows10 als besturingssysteem op zijn of haar laptop heeft tuurt bij het opstarten van de computer zó de Hoeksche Waardse polder in.

Fotograaf ‘Ilyalisse’ legde het bruggetje bij het wandelpad langs de Romeinseweg in Mijnsheerenland vast. Microsoft, dat Windows10 maakt, vond de foto dusdanig mooi dat het bedrijf het opnam in de fotolijst voor Windows Spotlight. Daarop staan duizenden foto’s uit alle uithoeken van de wereld die automatisch gebruikt worden als achtergrondscherm.

Daardoor staat Mijnsheerenland inmiddels illuster rijtje. Want behalve de brug in Mijnsheerenland laat Windows10 foto´s zien van wereldberoemde plekken als het Lemaire Kanaal op Antarctica, het Longsheng Rice Terrace in China, de kust van de Portugese Algarve, de Sahara of een overzichtsfoto van wereldsteden als Hong Kong en Rio de Janeiro. 

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.