Breda bereidt zich voor op de komst van de drone: ‘Voor alle hulpverleners’ en ‘Stay safe’

#NLBlijftThuisBREDA - Uit heel Breda hebben mensen zich aangemeld voor de drone-actie van BN DeStem. In het kader van #NLBlijftThuis vroegen we inwoners een bijzondere actie op te zetten die we vanuit de lucht in beeld kunnen brengen. Vandaag vliegt de drone over Breda.

Voorbereidingen voor de drone-actie van BN DeStem in het kader van #NLBlijftThuis. Voor Buurthuis Gageldonk kleurt de stoepkrijt.
Volledig scherm
Voorbereidingen voor de drone-actie van BN DeStem in het kader van #NLBlijftThuis. Voor Buurthuis Gageldonk kleurt de stoepkrijt. © Steven van Beek

Voor Buurthuis Gageldonk kleurt de stoepkrijt: ‘voor alle hulpverleners’. En: ‘Breda hou vol’, en: ‘Vrolijk Pasen’. Tussen tien en twee uur zijn buurtkinderen hier welkom om en paaspakket op te halen, waaronder een tekening die bedoeld is voor zorginstellingen. Die worden daar op later moment afgeleverd.

,,Daar mogen de kinderen hun eigen persoonlijke tekst opschrijven”, legt Latifa Cherrabi, voorzitter van Stichting Heerlijckheid Gageldonk uit. 

Ook het buurthuis zoekt nog altijd de sociale binding met de buurt. ,,We zijn met de vrijwilligers bezig om achterstallig onderhoud bij te werken. Ook buiten. Dan kom je alsnog wel mensen tegen uit de buurt, dan spreken we hen actief aan.”

In samenwerking met indebuurt Breda