Brandweer Made ingezet om ring los te knippen.
Volledig scherm
Brandweer Made ingezet om ring los te knippen. © Brandweer Made

Brandweer Made rukt uit om trouwring los te knippen: ‘Voor ons ook geen dagelijkse kost’

MADE - De vrijwillige brandweer in Made kreeg maandagavond rond 19.30 uur een telefoontje met het verzoek een trouwring te komen losknippen bij een bewoonster van zorgcentrum De Wijngaerd. De ring zat erg strak en het zorgpersoneel kreeg hem niet meer van de vinger af.  Dus werd de brandweer ingeschakeld.

,,Het was een noodgreep. De verzorgsters hadden al van alles geprobeerd om de ring los te krijgen, maar niets lukte”, vertelt teamleider van brandweerteam Made Corné Maas. ,,We hebben zelf ook nog gezocht hoe we die ring makkelijk van de beknelde vinger af konden krijgen, maar uiteindelijk moesten we hem toch met een tang kapot knippen. Daarvoor hadden we wel toestemming gekregen van de familie.”

Uit voorzorg knipte de brandweer ook nog een andere ring los. 

Geen dagelijkse kost

,,Dat is het leuke bij de vrijwillige brandweer”, licht Maas toe. ,,We krijgen soms hele aparte verzoeken en daar was dit er een van. Uiteindelijk had het misschien nog wel anders gekund. We zagen later op YouTube dat je een ring met behulp van flosdraad van de vinger zou kunnen krijgen. Maar ja, dit was voor ons ook geen dagelijkse kost. We doen dan toch ons best om het zo goed mogelijk op te lossen.”

Met de mevrouw in De Wijngaerd gaat het goed. ,,Ach, we waren het hier al bijna vergeten”, volgens een medewerkster.