Volledig scherm
Bobslee Efteling verkocht op Marktplaats © BD

Bobslee van de Efteling gereserveerd voor 90.000 euro op Marktplaats: ‘Ik viel van mijn stoel’

KAATSHEUVEL - De bobslee van de Efteling die op Marktplaats staat aangeboden, wordt zeer waarschijnlijk verkocht voor 90.000 euro. Het karretje is sinds maandag gereserveerd, nadat de attractie gisteravond sloot, voor een ‘serieuze koper’, zo laat de Efteling weten. 

,,Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde”, zegt directeur Peter Persoon van Villa Pardoes. ,,Ik geloofde er eerst niks van, want wie biedt er nou zoveel?”

De opbrengst gaat volledig naar de stichting, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen. 36 gezinnen kunnen van het verkoopbedrag in de villa verblijven. ,,Als het geld is overgemaakt, dan koop ik een fles Champagne ‘Person’ voor de directeur van de Efteling”, zegt Persoon tegen deze site. 

Sluiting bobbaan

1 september sloot de Bobbaan voorgoed. De inmiddels iconische attractie maakt plaats voor de nieuwe achtbaan Max en Morritz. Deze baan gaat in 2020 open.

,,Met de verkoop nemen we op symbolische wijze afscheid van de attractie”, zegt een woordvoerster van de Efteling tegen deze site. ,,Het is een bijzondere attractie voor ons, maar ook voor onze gasten. Heel veel mensen hebben hier mooie herinneringen gemaakt. Die herinneringen willen we graag in stand houden. Zo’n bobslee is echt uniek. Het is een Efteling-icoon.”

Slechts een karretje wordt verkocht. ,,De andere exemplaren gaan gewoon weg. Net zoals dat met andere voorwerpen van attracties gebeurt die niet meer bruikbaar zijn.” De Efteling kreeg duizenden biedingen op het karretje. 

Wie de koper is, op Marktplaats onder de naam ‘Papsco’, wordt pas bekend gemaakt als het bedrag is overgemaakt. Dat gebeurt komende week. 

Volledig scherm
Bobslee Efteling verkocht op Marktplaats © BD