Volledig scherm
PREMIUM
Bobbi’s Bar in Breda © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Bobbi’s Bar in Breda: het beste uit diverse keukens

EetrecensieDe Gasthuyspoort is een van de drie oude stadspoorten van Breda. Sinds een half jaar is hier Bobbi’s Bar gevestigd. Een restaurant met een opvallende kaart, een pizzachef en een stijlvolle inrichting.

Quote

Everything you can imagine is real

Bobbi’s Bar zit bomvol als we aankomen bij de Gasthuyspoort. En dat voor een donderdagavond. Gelukkig hebben we gereserveerd. Een Engels sprekende jongeman brengt ons naar onze tafel. De zaak is schitterend. De houten vloer wordt afgewisseld met mozaïektegeltjes. Vele gloeilampen zorgen voor sfeervolle verlichting. Bovenin de bar hangen spreuken als ‘Everything you can imagine is real’. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda