Volledig scherm
PREMIUM
Het pand aan de Kerkstraat in Oud Gastel heeft een eigenaar nodig die het kan opknappen en een functionele rol kan geven. © Bron WG Makelaars B.V.

Binnenkijken bij de riante doktersvilla in Oud Gastel

OUD GASTEL - Een hotel, een atelier of misschien zelfs weer een dokterspraktijk: de mogelijkheden van het riante pand dat te koop staat in Oud Gastel zijn eindeloos.

Quote

De mooie details zijn er nog. Er zijn zelfs drie open haarden

Han Walet

Voor 799.000 euro krijgt de nieuwe eigenaar van het rijksmonument een perceel van 2.240 vierkante meter. Je vindt er vijftien kamers waarvan zes slaapkamers, een dubbele garage, een voor- en achtertuin met gazon en een grote, open zolder.

Han Walet, die in de villa opgroeide, geeft het toe: er moet nogal wat aan het pand gebeuren. ,,Maar de mooie details zijn er nog. Er zijn zelfs drie open haarden", vertelt hij. Ook de schilderingen op de deuren en muren zijn nog intact. De voorkant van het pand kan ook een likje verf gebruiken. Aan de buitenkant mag niet te veel veranderd worden omdat het een gemeentelijk monument is.

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”