Volledig scherm
PREMIUM
Het pand aan de Kerkstraat in Oud Gastel heeft een eigenaar nodig die het kan opknappen en een functionele rol kan geven. © Bron WG Makelaars B.V.

Binnenkijken bij de riante doktersvilla in Oud Gastel

OUD GASTEL - Een hotel, een atelier of misschien zelfs weer een dokterspraktijk: de mogelijkheden van het riante pand dat te koop staat in Oud Gastel zijn eindeloos.

Quote

De mooie details zijn er nog. Er zijn zelfs drie open haarden

Han Walet

Voor 799.000 euro krijgt de nieuwe eigenaar van het rijksmonument een perceel van 2.240 vierkante meter. Je vindt er vijftien kamers waarvan zes slaapkamers, een dubbele garage, een voor- en achtertuin met gazon en een grote, open zolder.

Han Walet, die in de villa opgroeide, geeft het toe: er moet nogal wat aan het pand gebeuren. ,,Maar de mooie details zijn er nog. Er zijn zelfs drie open haarden", vertelt hij. Ook de schilderingen op de deuren en muren zijn nog intact. De voorkant van het pand kan ook een likje verf gebruiken. Aan de buitenkant mag niet te veel veranderd worden omdat het een gemeentelijk monument is.

  1. Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig
    Geef uw mening

    Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig

    Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?