Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Thong in zijn restaurant T-Thai. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Bij T-Thai tovert Thong met smaken

EETRECENSIEIn restaurant T-Thai in Breda kookt eigenaar Thong met passie. Hij slaagt er uitermate goed in de veelheid aan smaken elkaar te laten versterken in plaats van dat de ene de andere wegdrukt.

Zelden was de naam van deze rubriek zo toepasselijk als dit keer: de eigenaar van restaurant T-Thai waar we zijn geweest heet Thong. Althans dat is zijn roepnaam. Waarom hij weinig met zijn echte naam aan wordt gesproken begrijpen we wel. Narongchai Kongkiatikoon is voor de gemiddelde Nederlander immers best lastig om vloeiend uit te spreken.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda