Volledig scherm
PREMIUM
De kabelbaan is populair bij kinderen, de een met wat hulp, de ander roetsjt er zelf zo vanaf. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bij ’t Appeltje kunnen ze ook zonder schoenen uit de voeten

BuitenspelenWaar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen? Vandaag deel 2 in deze serie: in de bossen bij Bergen op Zoom staat ’t Appeltje. Een heerlijke plek om bij te komen na een boswandeling of om lekker te spelen in de ruime speeltuin.

Volledig scherm
De touwbrug op het speelfort. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het geluid van vrolijke, spelende kinderen komt je tegemoet als je in de buurt van 't Appeltje uit je auto stapt, aan komt fietsen of na een boswandeling arriveert, op zoek naar een stek om uit te rusten. De speeltuin aan de voorzijde van het restaurant, biedt jonge bezoekers een gevarieerd aanbod aan uitdagingen en vermaak. Dankzij de omheining kunnen de spelende kinderen niet ineens de weg op rennen. Dit geeft de volwassen begeleiding alle rust om te genieten op het terras, waarvandaan er prima uitzicht is over de speeltuin.

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom