Bananen, witte bonen, witlof en wilgentakken: de alternatieve materialen van het Corso

videoZUNDERT - De dahlia’s van de eigen velden zijn geplukt, de twintig buurtschappen zijn volop aan de slag. Maar bij het Zundertse Corso gebruikt men niet alleen dahlia’s, ijzerwerk en papiermarché: diverse buurtschappen gebruiken ook alternatieve materialen. Zoals bananen, witte bonen, witlof, wilgentakken en bamboe.

Manouk van den Broek van buurtschap Klein Zundert sloeg zich dapper door de afgelopen weken heen. Er dienden namelijk bananen gegeten te worden. Vier dozen van achttien kilo stonden er klaar, de schillen waren nodig voor hun wagen Habitat. ,,We hebben drie keer per dag koffiepauze. Dan namen we er altijd een banaan bij. Dinsdag was het blijkbaar Banana Lovers Day, dat hielp wel mee”, grijnst ze.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda