Volledig scherm
PREMIUM
Martine van Holten met Lizzie © Freek de Swart

Assistentiehond-in-opleiding Lizzie mag baasje niet ondersteunen tijdens school

BREDA - Onlangs startte Martine van Holten uit Breda een opleiding tot hormoontherapeut bij onderwijsinstelling Evocircadian Code. Nu een paar lessen later zit de vrouw echter alweer thuis op de bank omdat Lizzie, haar assistenthond-in-opleiding, niet mee mag. Het opleidingsinstituut is bang dat het goldendoodlepup van 9 weken de lessen zal verstoren.

Dat Lizzie geen normale hond is zie je meteen. Zo draagt de kleine puppy een schattig geel hesje met het woord assistentiehond erop. Ondanks haar jonge leeftijd zegt baasje Martine van Holten al veel steun te krijgen van het beestje. “Ik wil om privacy-redenen niet zeggen wat ik heb, maar je hebt bijvoorbeeld assistentehonden voor mensen met autisme, PTSS of narcolepsie.” 

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda