Volledig scherm
PREMIUM
Kleding, decor, regie, kapsels: alles is uitstekend verzorgd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Supersum is ontroerend en overdonderend eerbetoon

RecensieBERGEN OP ZOOM - Supersum is niet alleen een theatraal schouwspel in het kader van 75 jaar bevrijding, maar ook een eerbetoon aan degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Bergen op Zoom omkwamen. Dat blijkt uit de lange lijst met namen die op het achterdoek van het decor getoond wordt na de gruwelijke executie van onschuldige burgers. 

Ook het slot, wanneer Canadezen de stad binnen trekken en de cast het Canadese volkslied zingt, is een eerbetoon aan de bevrijders en de gesneuvelden. Beelden van de Canadese Militaire Begraafplaats ondersteunen dat. Supersum is door het gebruik van beelden, liedjes, uniformen, militaire voertuigen uit de jaren 1940-1945 een historisch document dat het publiek nog lang zal heugen. Naast de feiten is er veel plaats voor de verbeelding. Supersum blijft tenslotte een theatervoorstelling, die soms overdonderend, dan weer ontroerend is.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom