Volledig scherm
PREMIUM
René Luijsterburg ontwikkelde een wandel-app die vanaf de Canadese en Britse begraafplaatsen in Bergen op Zoom langs oorlogslocaties voert. Informatie over elk punt op de route is te lezen én te horen via de app. © Pix4Profs / Johan Wouters

Op stap met de app langs route van bevrijders in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Naast zo'n 2000 wandelkilometers per jaar maakt René Luijsterburg (65) ook verhalen én apps over zijn grote passie. Speciaal voor 75 jaar Bevrijding zette hij een tocht uit vanaf de Canadese en Britse begraafplaats langs achttien Bergse oorlogslocaties.

Luijsterburg, geboren op de Kaai, struinde als ventje al door de hele regio. ,,In mijn hele leven zit ik al aan de 40.000 kilometer", schat de oud-beroepsmilitair. Hij was voorzitter van de Wandelende Krabben, onderhoudt wandelknooppunten en schrijft voor de Wandelkrant.be.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom