Volledig scherm
Startpunt van de nachtelijke bevrijdingswandeling, oorlogsmuseum Gdynia aan de Tweede Verkorting bij Axel. © Gdynia Museum

Nachtelijke wandeling ‘In het spoor van de Polen’ vanuit Axel al volgeboekt

AXEL - De nachtelijke wandeling in het kader van de 75 jaar bevrijding van Axel, van zaterdag 14 op zondag 15 september, is al volgeboekt met 125 deelnemers. 

De inschrijving voor de tocht over 26 kilometer, getiteld ‘In het spoor van de Polen’, was nog maar anderhalve week geleden opengesteld. De start is zaterdag 14 september om 22.30 uur bij oorlogsmuseum Gdynia aan de Tweede Verkorting 3 bij Axel. In vijf groepen wordt gelopen, gidsen zorgen voor begeleiding. Na afloop wacht een ontbijt. Iedere deelnemer krijgt een insigne.

Verhalentocht

Oorlogsmuseum Gdynia houdt vrijdag 13 september ook een bevrijdingsactiviteit, de verhalentocht ‘Tussen de linies’ rondom het museum. Toneelvereniging ‘t Spektakel, De Vertelvalies en Dorothy vanden Bogaerde werken hieraan mee. De inloop is om 19.00 uur, het vertrek is om 19.30 uur. Deelname kost 7,50 euro, kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna Axel of via mailadres koster19@zeelandnet.nl. Aansluitend aan de begeleide verhalentocht is een muzikaal festijn met bevrijdingsmuziek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    Op 19 september wordt de bevrijding van Westdorpe in 1944 is Westdorpe herdacht. Samen met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van basisschool de Kreeke wordt stil gestaan bij deze dag. De leerlingen komen rond 14.00 uur naar “de Kirke”waar ze onder andere in het museum uitleg krijgen over de oorlogsjaren in Westdorpe. Rond de klok van 14.40 uur zal men gezamenlijk de bevrijding herdenken rond het oorlogsmonument op de begraafplaats. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De herdenking wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. De Mariakapel in “de Kirke”is die middag ook het open.
  2. 5 oktober: Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    5 oktober: Britse bluesgita­rist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    Op zaterdag 5 oktober speelt de Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen. Al meer dan vijftien jaar maakt deze blueslegende op overtuigende wijze furore in de Europese bluesscene. Hoewel Bryant diepe wortels in de blues heeft, laat hij zich niet beperken door de grenzen van het genre. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot een singer-songwriter die zijn heftige gitaaruitbarstingen handig combineert met subtiele emotionele ontboezemingen. De aanvang van het optreden is om 20.30 uur en kaarten zijn te verkrijgen via de website van Porgy en Bess: www.porgyenbess.nl.