Volledig scherm
PREMIUM
John Amos Doore stierf op 16 januari 1997. © The Royal Leicestershire Regiment

Dagboek Britse veteraan over bevrijding: ‘Je leest dat er voor elke stad gevochten moest worden’

Bevrijding 75 jaarROOSENDAAL - Al dertig jaar heeft de familie van Gert-Jan van Oosterbosch uit Roosendaal het dagboek in haar bezit. Gekregen van John Amos Doore, die als militair tijdens de bevrijding vocht in West-Brabant en zijn belevenissen nauwkeurig optekende. Ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding heeft BN DeStem het dagboek online beschikbaar gemaakt. 

,,Het boekje dat wij kregen is een kopie van het originele dagboek", zegt Van Oosterbosch. ,,De militair heeft het dagboek destijds helemaal overgeschreven.” Doore, die diende in het eerste batallion van het Leicestershire Regiment,  gaf de kopie dertig jaar geleden aan de vader van Van Oosterbosch, die voor de gemeente Roosendaal werkte en daar de herdenkingen organiseerde. 

  1. Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjesavond ooit’

    Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjes­avond ooit’

    OUDENBOSCH - Minder dan een maand geleden las u in deze krant voor het eerst over alleenstaande moeder Malissa uit Oudenbosch, in een artikel over Sinterklaas en armoede. Zij vertelde toen dat ze geen idee had hoe ze cadeautjes kon regelen voor haar twee jonge dochters. Maar gisteren beleefden die meiden juist 'hun leukste Sinterklaas ooit', zegt Malissa de ochtend na pakjesavond. Dankzij de lezers van deze krant.