Identiteitsplaatje van William L. Sandoval
Volledig scherm
PREMIUM
Identiteitsplaatje van William L. Sandoval © Eigen foto

Bert vond identiteitsplaatje van al bijna 75 jaar vermiste Amerikaan: ‘Ik kreeg er kippenvel van’

Met zijn metaaldetector vond Bert Rosendal in een akker bij Persingen (Gelderland) het identiteitsplaatje van een Amerikaanse soldaat die al bijna 75 jaar wordt vermist. ,,Kippenvel kreeg ik ervan.” De Amerikanen komen het plaatje binnenkort bij hem ophalen. 

Bomscherven, granaatscherven en kogelpunten vond hij eerst op de akker naast de Thornse Molen, vlakbij Leuth, waar tijdens de operatie Market Garden hevig is gevochten. Wageninger Bert Rosendal vindt dat soort dingen wel vaker als hij met zijn metaaldetector aan het zoeken is.  Maar op een zeker moment had hij ineens iets heel anders in zijn handen, een zilveren identiteitsplaatje van een militair: William L. Sandoval.

,,Ik was al een uur bezig op die akker toen de detector weer ging piepen. Ik ging graven, dat doe ik altijd heel voorzichtig, je weet nooit of er munitie ligt die nog op scherp staat. Op ongeveer 20 centimeter diepte kwam ik  dit plaatje tegen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement