Volledig scherm
Luchtfoto's tonen de zoeklocatie naar de vermiste Anne Faber in de buurt van een golfterrein in Zeewolde. © ANP

Zoektocht naar Anne Faber focust op Zeewolde, geen zoekactie in bos Den Dolder

De zoektocht van Anne Faber gaat zich morgenochtend vooral focussen op het natuurgebied De Stille Kern in Zeewolde. Dat meldt politiewoordvoerder Bernhard Jens aan het AD. Rond de psychiatrische instelling van Altrecht in Den Dolder wordt de zoektocht gestaakt.

Met man en macht heeft de politie de afgelopen dagen het grote bosgebied grond de instelling afgekamd. Zonder resultaat, want sporen van de vermiste 25-jarige Utrechtse werden niet aangetroffen. ‘Concrete onderzoeksinformatie’ leidde de politie woensdagmiddag naar een nog veel groter natuurgebied in Zeewolde. Verdachte Michael P. (27) kent dit gebied als geen ander. Met speurhonden is daar woensdagmiddag al gezocht. Ook zonder resultaat.

Die zoektocht gaat donderdag verder. De ME gaat samen met medewerkers van de forensische opsporing in linie door het gebied, om geen enkel stukje natuurgebied over het hoofd te zien. 

  1. 'Oberschoppers' in Praag vierden vrijgezellenfeest, een van hen is agent
    Update

    'Oberschop­pers' in Praag vierden vrijgezel­len­feest, een van hen is agent

    De zeven Nederlanders die maandag in Praag werden opgepakt omdat ze een ober het ziekenhuis in sloegen, vierden een vrijgezellenfeestje. De meeste mannen komen uit Den Haag en omgeving. Eén van de zeven werkt bij politie Amsterdam, bevestigt een woordvoerder. Maar hij is alweer vrijgelaten. Sportschoolinstructeur Armin N. lijkt voor de Tsjechische justitie de belangrijkste verdachte. Zijn familie is er kapot van.