Volledig scherm
Lage Zwaluwe - Pix4Profs/René Schotanus. Actie vooor de goal van Drechtstreek met Wessel Groote (links) en Jesse Groote (nr 9) van Zwaluwe. © Pix4Profs/René Schotanus

Zwaluwe met vertrouwen richting nacompetitie

zaterdag 2FZwaluwe won thuis van Drechtstreek met 2-0. Het vertoonde spel en de bijna geheel fitte spelersgroep zorgen voor hoop op een langer verblijf in de tweede klasse dat via de nacompetitie gerealiseerd moet worden.

Na een zenuwachtige openingsfase kwam de bevrijdende goal als geroepen. ,,Voor ons was het een spannende wedstrijd, we moesten winnen om niet direct te degraderen”, vertelde Zwaluwe-coach Vincent de Klerk na afloop. ,,Dat zag je aan het spel.”

Toen Drechtstreek na rust meer en meer de aanval zocht was het opnieuw erg spannend. Maar Zwaluwe hield stand, gaf geen kansen weg en strafte een fout in de opbouw van Drechtstreek af. Thijs ‘t Hooft werd diep gestuurd en schoot zijn tweede van de middag binnen. In het vervolg gaf Zwaluwe niets meer weg: 2-0.

Als Zwaluwe compleet is en deze vorm vast weet te houden, hoeven de rood-witten zich geen zorgen te maken over de nacompetitie. Komend weekend staat eerst nog de wedstrijd tegen koploper Nivo Sparta op het programma, daarna volgen de beslissingswedstrijden.

Zwaluwe - Drechtstreek 2-0 (1-0). 18. Thijs ‘t Hooft 1-0. 63. ‘t Hooft 2-0.

  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.