Volledig scherm
VV Zwaluwe. © BNDS

Zwaluwe krijgt te weinig tegen koploper: ‘Gebrek aan scorend vermogen, dat weten we’

zaterdag 3DZwaluwe speelde een verdienstelijke partij voetbal tegen koploper BLC uit ’s-Hertogenbosch, maar vergat daarbij om te scoren. De aanvoerder van de ranglijst kon ook nooit echt een vuist maken, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon, 0-0. Uitblinker aan Zwaluwse zijde was doelman Wesley Dekkers.

Dat Zwaluwe aantrad tegen de koploper was nauwelijks zichtbaar op Sportpark De Kwarrehoek. Het verzorgde voetbal kwam namelijk vooral van de gastgevers, BLC zakte daarbij ver in en aasde op de tegenstoot. Het zeer acceptabele spel van de thuisploeg leverde Zwaluwe echter slechts een enkele kans op in de eerste helft.

‘Heel lang kijken’

BLC kwam sterker uit de kleedkamer en profiteerde bijna van een foutje in de Zwaluwse defensie. Jelmer ter Avest kwam plots oog in oog te staand met de doelman, maar moest toezien hoe Dekkers knap pareerde. Even later hield Dekkers zijn ploeg nogmaals op de been bij een inzet van Jori Pallada. “Bij die eerste kans blijf ik gewoon heel lang kijken en was de uiteindelijke save niet zo moeilijk omdat hij de bal redelijk zwak inschoot,” aldus Dekkers na afloop. “Die tweede bal leek eigenlijk meer op een voorzet die een beetje vreemd richting bovenhoek dwarrelde. Ik kon er net bij, maar goed, daar sta ik ook voor in het veld.” 

Halverwege de tweede helft pakte Zwaluwe de zaakjes weer op en hernam de ploeg het initiatief in het allesbehalve hoogstaand duel. Het thuisoverwicht leidde ook tot kansen, maar waren niet besteed aan achtereenvolgens Jesse Groote, Bart Martha en aanvoerder Pim Schonk. “Wij zijn ook een aantal malen goed weg gekomen,” vond de uitblinkende keeper. “En tja, dat gebrek aan scorend vermogen bij ons, dat weten we inmiddels. Op de trainingen schieten ze alles binnen, in de wedstrijden lukt het blijkbaar niet.”