Volledig scherm
Hans Kraay jr. © BSR/SOCCRATES

Wordt Hans Kraay jr. trainer van Robert Braber? ‘Als Kogelvangers mij wil, kom ik je ophalen’

Zien we Hans Kraay jr. binnenkort aan het werk als trainer in West-Brabant? Het zou zomaar kunnen. Als de analist van FOX Sports zijn woord houdt, wordt hij spoedig de trainer van Kogelvangers uit Willemstad, de derdeklasser waar Robert Braber komend seizoen speelt. 

Bij het programma Goedemorgen Eredivisie herinnerde Robert Braber, tegenwoordig accountmanager bij RKC Waalwijk, Kraay aan zijn afspraak. ,,De laatste keer dat ik Hans sprak, zei hij dat we samen een amateurclubje zouden oppakken. Hij had hele plannen. Maar ik heb sindsdien niets meer van hem gehoord”, zei de ex-prof in gesprek met Fresia Cousiño Arias. 

Kraay jr. zat in de studio en reageerde op de woorden van Braber. ,,De laatste keer dat ik hem zag, was hij nog teammanager van RKC en ik trainer van Lienden. Hij was zo afgetraind, dat ik zei: als ik ooit nog wat anders ga doen - ik ben nu al anderhalf jaar gestopt - dan kom ik je halen”, zei hij, waarna hij zich tot Braber richtte. ,,Ik kom mijn woord na: als Kogelvangers mij als hoofdtrainer wil, kom ik je ophalen.”

,,Ik wacht je belletje af”, antwoordde Braber lachend. Of Brian Roquas, trainer van de zaterdagderdeklasser, serieus voor zijn baan moet vrezen, valt te bezien. Kraay trok zich al snel terug. ,,Ja, maar ik ga voorlopig niet trainen.”