Volledig scherm
PREMIUM
Hij woont inmiddels in Breda, maar blijft in Rijsbergen bij VVR voetballen. Gilberto Quiala voelt zich thuis bij de dorpsclub. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

VVR wil best na een jaartje derde klasse al een stap hoger

AMATEURVOETBALVVR promoveerde afgelopen seizoen eindelijk naar de derde klasse. Nu aast de ploeg van Gilberto Quiala weer op een plaats in de nacompetitie.

Zijn naam deint als de tonen van de bossanova: Gilberto Quiala. Bij het uitspreken dansend over de tong. In het ritme van de samba, gekleurd door een aantal swingende jazzklanken. Toen de befaamde Braziliaanse componist João Gilberto in de jaren vijftig met zijn gitaar de klanken ten gehore bracht aan het grote publiek, zal hij niet bevroed hebben dat zeventig jaar later een naamgenoot muziek bracht in het Rijsbergse voetbal.

  1. Bavel 2 krijgt onverwachte herkansing, Schijf-vrouwen handhaven zich in tweede klasse
    nacompetitie vrouwenvoetbal

    Bavel 2 krijgt onverwach­te herkansing, Schijf-vrou­wen handhaven zich in tweede klasse

    Ondanks dat Bavel 2 de finale tegen SSS’18 verloor, blijft de eerste klasse nog altijd een optie voor de club.het nog altijd spelen voor een plaatsje in de eerste klasse. Doordat ‘t Zand het tweede vrouwenteam uit de eerste klasse haalt, mag de ploeg van trainer Rens Bogers aankomende week op herkansing tegen de vrouwen van het Zeeuwse Hontenisse. Schijf bleef voor de derde keer op rij foutloos in de nacompetitie en speelt ook volgend seizoen tweede klasse.