Volledig scherm
PREMIUM
Hij woont inmiddels in Breda, maar blijft in Rijsbergen bij VVR voetballen. Gilberto Quiala voelt zich thuis bij de dorpsclub. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

VVR wil best na een jaartje derde klasse al een stap hoger

AMATEURVOETBALVVR promoveerde afgelopen seizoen eindelijk naar de derde klasse. Nu aast de ploeg van Gilberto Quiala weer op een plaats in de nacompetitie.

Zijn naam deint als de tonen van de bossanova: Gilberto Quiala. Bij het uitspreken dansend over de tong. In het ritme van de samba, gekleurd door een aantal swingende jazzklanken. Toen de befaamde Braziliaanse componist João Gilberto in de jaren vijftig met zijn gitaar de klanken ten gehore bracht aan het grote publiek, zal hij niet bevroed hebben dat zeventig jaar later een naamgenoot muziek bracht in het Rijsbergse voetbal.

  1. Tweede ronde districtsbeker gaat van start: Etten-Leurse en ‘Oosterhoutse’ derby
    districtsbeker

    Tweede ronde districts­be­ker gaat van start: Et­ten-Leur­se en ‘Ooster­hout­se’ derby

    Nog 32 West-Brabantse amateurteams maken – samen met de overige 96 overgebleven teams – kans op de eindzege en de vier felbegeerde tickets voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De 64 wedstrijden van de tweede ronde worden gespeeld op donderdagavond 14 , zaterdag 16, zondag 17 en dinsdag 19 november. Uit de kokers van de KNVB rolde onder meer de fraaie Etten-Leurse derby tussen DSE en Unitas’30.