Volledig scherm
Madelon Daamen © VVR

VVR treurt om overlijden Madelon Daamen (28) na ernstig ongeval bij A16: ‘Niet te bevatten’

RIJSBERGEN - De 28-jarige vrouw die om het leven is gekomen bij een ernstig auto-ongeluk aan de A16 bij Breda afgelopen maandag, is de Rijsbergse Madelon Daamen. Ze was actief lid van voetbalvereniging VVR. Daar is het nieuws van haar overlijden hard aangekomen. 

,,Niet te bevatten”, reageert voorzitter Peter van Heusden. ,,Dit komt hard aan bij de club en zeker haar teamleden.” Op de clubwebsite heeft hij een verklaring geschreven waarin hij ook spreekt van een ‘mokerslag’.

Daamen overleed bij een ongeval op de Backer en Ruebweg, waarbij twee auto's tegen elkaar botsten. Een van de twee auto's vloog daarna in brand. De toegesnelde brandweer begon direct met blussen maar kon de twee inzittenden in het brandende voertuig niet redden. Het andere slachtoffer was een 42-jarige vrouw uit Breda.

Halfstok

Alle thuiswedstrijden van VVR dit weekend zijn geschrapt, uit respect voor familie, vrienden en alle andere betrokkenen. De Rijsbergse voetbalvereniging had komende vrijdag een clubfeest op de agenda staan. Ook dat komt te vervallen. VVR vlag zal de rest van de week halfstok hangen. 

De club wil nog een moment inrichten om Daamen te herdenken. Op welke manier, weet Van Heusden nog niet. ,,Daarvoor is het nog te vroeg. Het onderzoek naar het ongeval loopt nog, pas daarna komt meer duidelijk, ook over haar afscheid. We laten alles afhangen van de wensen van haar familie. En we kijken wat haar team wil.”

Daamen laat een vriendin na, met wie ze nog maar kort samenwoonde. Op de website van VVR: ‘We wensen Hilde, partner van Madelon en alle familieleden, vrienden, teamleden en bekenden van Madelon heel veel sterkte toe de komende tijd. VVR zal proberen om ze daar zoveel mogelijk bij te ondersteunen.’

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda