Volledig scherm
Unitas'30 - Hoeven © Pix4profs/gerard van offeren

Volgend seizoen niet één maar twee trainers voor de groep bij Unitas’30

TrainerscarrouselJoris Hendrikx en Eddie van Vugt staan volgend seizoen samen voor de groep bij Unitas’30. Ze volgen Kees de Rooij op, die twee weken geleden bekendmaakte te stoppen bij de ploeg uit Etten-Leur.

Hendrikx (40) is na zijn actieve voetbalcarrière (tot 2007 selectiespeler) als trainer binnen Unitas verder gegaan. Hij heeft in zo’n vijftien jaar alle standaardteams getraind en is vorig seizoen aangesteld als assistent trainer bij Zondag 1. Van Vugt (38) heeft zeventien jaar bij de selectie gevoetbald en is als assistent-trainer van toenmalig hoofdtrainer Peter Remie aan zijn nieuwe carrière begonnen. Momenteel staat Van Vugt voor de groep van JO19-1.

Het eerste elftal van Unitas staat op dit moment vierde in de tweede klasse E.

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen