Archiefbeeld Unitas'30.
Volledig scherm
Archiefbeeld Unitas'30. © Pix4Profs/René Schotanus

Voetbalvereniging Unitas'30 in Etten-Leur sluit de deuren vanwege corona

ETTEN-LEUR - Voetbalvereniging Unitas’30 in Etten-Leur is tot nader bericht volledig gesloten. Dat meldt voorzitter Martin Joosen namens het bestuur van de vereniging op de website.

,,Wij moeten jullie helaas informeren dat Unitas’30 vanaf nu gesloten is. Binnen onze club hebben we een coronavirusmelding en wij kunnen dus geen risico’s lopen", aldus voorzitter Martin Joosen. 

De club wordt tot nader bericht volledig gesloten. Dat houdt in dat er de komende dagen geen trainingen worden gehouden. Of de wedstrijden van aankomend weekend doorgang vinden kan de voorzitter nog niet zeggen. ,,Hierover zullen wij ons beraden en overleggen met de KNVB.”

Besluit KNVB

Eerder op de dag werd door de drie veiligheidsregio’s van Noord-Brabant besloten dat alle thuiswedstrijden van Brabantse profclubs van komend weekend van de agenda worden gehaald. Dat betekent dat PSV, RKC Waalwijk en Willem II niet in actie zullen komen.

Woensdag wordt door voetbalbond KNVB besloten wat de gevolgen zijn voor de uitwedstrijden van Brabantse profclubs (waaronder NAC) en alle wedstrijden in het amateurvoetbal. Dat besluit zal zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden.