Christian Gommers, Maikel Zagers, Leroy Gommers en Max Gommers (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Christian Gommers, Maikel Zagers, Leroy Gommers en Max Gommers (vlnr). © Pix4Profs-Ron Magielse

Voetbalfamilie bij Wernhout hoopt op top vier: ‘Met play-offs als toetje’

Leroy, Cristian en Max Gommers en Maikel Zagers vormen de gouden voetbalgeneratie van hun Wernhoutse familie. ,,Ik voetbal om te voetballen. Dat het nu zeker drie weken stilligt, vind ik veel te lang.”

Chris van Aert en Karel van Aert, Dennis Damen, Lars Damen en Thijs Damen, Davey Domen en Gijs Domen, Bram de Meijer, Chiel de Meijer en Dion de Meijer en Jasper Willemsen en Sjoerd Willemsen. Hoewel ze niet allemaal direct familie van elkaar zijn, klinkt de selectie van Wernhout wel als één lange bloedband. En dan hebben we de grootste familie nog niet eens gehad: broers Leroy (29) en Cristian Gommers (26), hun neef Maikel Zagers (27) en achterneef Max Gommers (19). De familie Gommers hoeft op zondagmiddag niet met een familiefeest aan te komen. ,,Tenminste, dan zijn wij er gewoon niet”, zegt Cristian lachend.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.