Michael van de Klundert scoort de laatste penalty en beslist daarmee de wedstrijd.
Volledig scherm
Michael van de Klundert scoort de laatste penalty en beslist daarmee de wedstrijd. © Pix4Profs / Joris Knapen

Vivoo en SVC na één seizoen weer vierdeklasser, Achtmaal degradeert

nacompetitie vierde klasseVivoo mag het voor de vierde keer deze eeuw in de vierde klasse proberen. Na verlenging was de ploeg uit Huijbergen te sterk voor Boeimeer, dat na dit seizoen de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal. Achtmaal bewandelt daarentegen na drie seizoenen vierde klasse de omgekeerde weg.

Boeimeer - Vivoo 2-3 (0-0) 1-0 Nick Verhagen, 1-1 Jeroen van Gastel, 2-1 Dennis Bakker , 2-2 Rick Luijkx, 2-3 Dimitri Ceuppens.
,,Boeimeer was de beter voetballende ploeg, maar wij hebben op wilskracht gewonnen. In de 89st minuut kwamen we op 2-2 en in de verlenging hebben we de winst en promotie over de streep getrokken”, vertelde Vivoo-trainer Rudo Gommers na afloop.

FC Dordrecht A.V. - Achtmaal 2-0 (1-0) 1-0 Ilhan Solak, 2-0 Roy Tuinder.
,,Zonde”, aldus afscheidnemend Achtmaal-trainer John van Aert. ,,We hebben wel kansen gehad, maar niet benut. Cruciaal was de strafschop die Mark van Ooijen miste bij een 1-0-tussenstand.”

WSJ - SVC 2-2 (1-0) SVC wint na strafschoppen. 1-0 Harrie Hesselberth, 1-1 en 1-2 Tim van den Dool, 2-2 Mohamed Albaki. 
De ploeg uit Standaardbuiten gaat na één jaar van afwezigheid weer acteren op het niveau van de vierde klasse. ,,Een ware thriller, mijn jongens waren ontzettend zenuwachtig. We hadden speciaal nog op stafschoppen getraind, dat wierp zijn vruchten af. Dit was de bekroning van een prima seizoen”, zei SVC-trainer Karel Daamen.

Ulvenhout, Foto: Joris Knapen / Pix4Profs.

WSJ - SVC, Amateurvoetbal
Volledig scherm
Ulvenhout, Foto: Joris Knapen / Pix4Profs. WSJ - SVC, Amateurvoetbal © Pix4Profs / Joris Knapen