Sprundel (rood-zwart) ging voor eigen publiek pijnlijk onderuit tegen Vivoo, dat op haar beurt lucht kreeg in de degradatiestrijd. (archieffoto)
Volledig scherm
Sprundel (rood-zwart) ging voor eigen publiek pijnlijk onderuit tegen Vivoo, dat op haar beurt lucht kreeg in de degradatiestrijd. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Vivoo bezorgt Sprundel eerste nederlaag, RSV duwt NSV verder in problemen

zondag 4BNieuw Borgvliet werd zonder te spelen de grote winnaar van het weekend. Koploper BSC ging in eigen huis onderuit tegen het nummer tien Noordhoek. Sprundel, dat als enige West-Brabantse amateurclub nog geen wedstrijd had verloren, verloor van Vivoo.

SVC - METO 1-0 (1-0). 1-0 Yourian Frijters.
“Een erg belangrijke overwinning gezien de uitslagen van de concurrentie,” aldus SVC-trainer Karel Daamen. “In het eerste kwart van de wedstrijd waren wij heer en meester waarna we op voorsprong kwamen. Na rust was het wat meer tegenhouden, en sleepten we op[ inzet de verdiende winst binnen. Bijzonder verheugend is dat we voor het eerst de nul hielden”.

BSC - Noordhoek 1-2 (1-0). 1-0 Robin Geeraers, 1-1 Christian Reuvers (pen.), 1-2 Sven Reuvers.
“Een terechte winst voor Noordhoek,” keek BSC-trainer Rick Schimmel terug. “Zij gingen gewoon beter met de omstandigheden om dan wij. Complimenten aan Noordhoek!” Noordhoek-collega Hans Korteweg was trots op zijn team; “Nadat we de eerste helft met een kleine achterstand doorkwamen speelden we na rust erg opportunistisch. Dat leverde de uiteindelijke zege op, al was het in de slotfase aan beide zijden nog hachelijk”.

Sprundel - Vivoo 1-3 (1-1). 1-0 Farlo Stolk, 1-1 en 1-2 Dimitri Ceuppens, 1-3 Tijmen van der Weide.
De thuisclub liep tegen de eerste nederlaag aan, waardoor Vivoo-trainer Rudo Gommers uiteraard erg verheugd was; “Vooraf teken je bij Sprundel voor een punt. We hebben het maximale er uit gehaald. Achteraf zijn het geen bonuspunten maar gezien de andere uitslagen broodnodige punten”.

NSV - RSV 0-4 (0-2). 0-1 Glenn Laurijsse, 0-2 Jeffrey van Zundert, 0-3 Jordi Stes, 0-4 Richard Schijven.
NSV zag de achterstand op de concurrentie nog maar eens groter worden. “Twee door de wind gedragen ballen betekenden voor rust de 0-2. Na rust probeerden we het nog wel, maar op een bal op de kruising na kregen we maar bar weinig mogelijkheden.” RSV-trainer Marco Klijs zag zijn ploeg, mede door afgelastingen, een sprong op de ranglijst maken. “We speelden slim en maakten voor rust het verschil. De 17-jarige debutant Bas Luijkx was nog een paar keer dicht bij de 0-5.”

Grenswachters - DIOZ 2-2 (1-2). 1-0 Nicky Verboven, 1-1 en 1-2 Dennis Slooters, 2-2 Verboven.
“Als we beide onderlinge ontmoetingen bekijken krijgen we beide wat we verdiend hebben, telkens een punt,” vonden Grenswachters-trainer Richard van Hooydonk en DIOZ-conculega John van Aert.

Wernhout - ODIO afgelast.

WVV'67 - Nieuw Borgvliet afgelast.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.