Het voetbalseizoen is voorbij.
Volledig scherm
Het voetbalseizoen is voorbij. © Rob Voss

Verscherpte coronamaatregelen: voetbalseizoen voor amateurs voorbij

De regering heeft maandagavond besloten dat samenkomsten tot 1 juni verboden zijn in verband met de coronacrisis. Dit betekent ook dat het voetbalseizoen bij de amateurs ten einde is.

Voor de eerste keer sinds het seizoen 1944-1945 wordt het voetbalseizoen niet afgemaakt in het amateurvoetbal, dus het betreft een historische maatregel.

Op donderdag 12 maart kondigde de regering aan dat alle sportactiviteiten in Nederland tot en met 6 april werden opgeschort. Die maatregel is nu verlengd tot 1 juni.

Promotie- en degradatieregelingen

Dit betekent dat het onmogelijk is om het voetbalseizoen alsnog uit te spelen. De KNVB moet nu beslissen wat er gebeurt met de promotie- en degradatieregelingen.

  1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

    DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.