Roos Hop (links) scoorde namens DSE de gelijkmaker tegen Someren. (archieffoto)
Volledig scherm
Roos Hop (links) scoorde namens DSE de gelijkmaker tegen Someren. (archieffoto) © Pix4Profs-Ron Magielse

Veerkrachtig DSE pakt eerste punten na winterstop, zorgen voor Bavel-vrouwen blijven maar toenemen

vrouwenvoetbalBavel heeft nog altijd geen driepunter in kalenderjaar 2020 gepakt. DSE, volgende week tegenstander van Bavel, deed dat zondag wel. Door de driepunter heeft de ploeg van trainer Peter Baan zichzelf weer even lucht verschaft.

Someren - DSE 1-2 (0-0). 1-0 Someren, 1-1 Roos Hop, 1-2 Ashley de Bie.
DSE-trainer Peter Baan had twee voorzichtige ploegen gezien voor de rust. ,,De tweede helft was rommelig”, vond hij. ,,Twintig minuten voor tijd scoorde Someren uit het niets, waarna wij onze rug rechtten. Eindelijk viel het kwartje onze kant op, nadat we in de laatste weken het geluk voor de goal misten. Ik had met een punt kunnen leven, maar wanneer er een ploeg moest winnen dan waren wij dat.”

Maarssen - Bavel 3-1 (1-1). 0-1 Pleun van Ginneken, 1-1, 2-1 en 3-1 Maarssen.
,,Op slag van rust kwamen zij op 1-1, beetje ongelukkig”, oordeelde Bavel-trainer Mark van Gils. ,,Tweede helft onder druk, maar we kregen de beste kans op de voorsprong. Zij hadden een rode kaart moeten krijgen op een cruciaal moment.”

EERSTE KLASSE D

OVV’67 - Prinses Irene 2-2 (0-1). 1-1 Wendy de Meulmeester, 2-1 Lara van Meer.
Patrick van Biezen: “We hadden vandaag moeten winnen omdat we duidelijk de overhand hadden. Helaas maakten wij twee eigen doelpunten, de laatste zelfs in de 90ste minuut. We hebben pech gehad.”

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.