Volledig scherm
Jurriaan van Poelje, trainer van Baronie © Marcel Mol

Van Poelje verlengt contract: ‘Een half decennium Baronie, dat is iets om trots op te zijn’

trainerscarrouselJurriaan van Poelje blijft volgend seizoen bij Baronie. Dat zijn club en trainer deze week overeengekomen. De Bredanaar gaat dan zijn vijfde seizoen in.

,,Een half decennium bij Baronie, dat is iets om trots op te zijn”, is zijn eerste reactie. Van Poelje stapte in 2016 in bij de Bredase club, na de degradatie uit de hoofdklasse. Onder zijn leiding werd Baronie kampioen in de eerste klasse. In het tweede jaar handhaafde de ploeg zich met moeite om vervolgens door te groeien naar de top van de hoofdklasse. Vorig jaar werd Baronie vierde, nu draait het team weer mee bovenin. Bij aanvang van de tweede seizoenshelft staat Baronie vierde, drie punten achter koploper Unitas. 

,,De groeimogelijkheden van de selectie zijn duidelijk. We zijn vorig jaar hoog geëindigd en nu doen we weer mee. Ik heb het gevoel dat er nog veel rek in zit, ik zie er een mooie uitdaging in om dat verder uit te bouwen”, laat Van Poelje weten. ,,We hebben de ambitie om nog een stapje te zetten. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar. We hebben als staf en als groep het gevoel dat dat tot de mogelijkheden behoort”, klinkt het ambitieus uit de mond van Van Poelje.

Henk van de Langenberg, bestuurslid voetbalzaken van Baronie, is verheugd met de contractverlenging van de trainer. ,,Zijn kwaliteiten zijn duidelijk. Daarnaast biedt hij jeugdspelers de mogelijkheid om door te stromen, kijk naar een Bram Umar of Yassine Mejres. Bovendien hebben we Jurriaan duidelijk gemaakt dat het mogelijk is om volgend seizoen weer een goede selectie neer te zetten. Het is nu zaak om spelers langer vast te leggen, daar gaan we mee aan de slag.”

Daar is op zijn beurt Van Poelje weer blij mee. ,,Dat de club er alles aan doet om de spelers te behouden, dat zegt iets over de ambities van de club. Dat ze dat uitspreken, vond ik belangrijk. Als we bij elkaar blijven, kunnen we de volgende stap zetten, daar heb ik vertrouwen in.” 

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.