Volledig scherm
Archieffoto TVC/Breda. © Johan Wouters / Pix4Profs

TVC Breda ontslaat trainer Van Fessem: ‘De club verwacht niet dat je Messi bent, maar je moet wel alles geven’

trainerscarrouselHet duel van TVC Breda tegen TPO was direct het laatste duel van hoofdtrainer Twan van Fessem. Vrijwel direct na de verloren thuiswedstrijd tegen TPO uit Moerdijk stevige maatregelen getroffen. Hoofdtrainer Twan van Fessem is uit zijn functie ontheven na de forse en beschamende nederlaag (1-7) tegen laagvlieger TPO. 

,,Ik ben direct na de wedstrijd naar huis gegaan. De voorzitter van TVC Breda deelde aan mij mee dat ik moet stoppen als hoofdtrainer van het eerste elftal. Het is jammer dat het zo moet lopen maar ik kan dit besluit wel begrijpen. De beslissing is ook een soort goodwill naar mij toe, het bestuur gaf aan dat ze mij uit mijn lijden wilde verlossen. De mentaliteit van de selectie houdt af en toe te wensen over. De club verwacht niet dat je Messi bent, maar je moet wel alles geven om in het vlaggenschip te mogen voetballen’', verklaarde Twan van Fessem in een eerste reactie op zijn ontslag.

TVC Breda draait een heel wisselvallig seizoen. Grote overwinningen worden afgewisseld met forse nederlagen, zo ook tegen TPO. De ambitie van de Bredase volksclub was hoog, de club wilde graag voor promotie naar de vierde klasse gaan. Die doelstelling kan voorlopig aan de kant worden gezet, de ploeg staat momenteel namelijk op een tiende plaats.

Het is nog niet bekend wie de taken van Van Fessem over gaat nemen, daarover verwacht de club binnenkort uitspraak te doen.