Volledig scherm
TEC - Dongen. © Raphael Drent

Tiental Dongen ten onder in Tiel

Dongen begon het seizoen in de Derde Divisie met een verdienstelijke wedstrijd tegen TEC. Maar door een slechte openingsfase en een dubieus penaltymoment verliet het Tiel met een 3-1 nederlaag.

Op papier kon Dongen het seizoen niet veel moeilijker beginnen. Op bezoek in Tiel trof het met TEC een de degradant uit de Tweede Divisie, direct een van de titelkandidaten dit seizoen. De ploeg van Ruud Kaiser, die startte met zeven spelers die vorig seizoen ook in de basiself stonden, begon een tikkeltje nerveus aan de wedstrijd. 

Binnen twintig minuten keken de ietwat geïmponeerde Kanaries al tegen een 2-0 achterstand aan. In minuut acht kon Wimilio Vink na een uitgespeelde aanval de bal makkelijk langs doelman Wessel Sprangers schuiven en drie minuten later profiteerde Serhat Koç van een verdedigingsfout en was het al 2-0. Hierna herpakte Dongen zich. Rémon Koenen zorgde in minuut 21 met een boogballetje voor de aansluitingstreffer: 2-1. 

Dubieus penaltymoment

In het restant van de eerste helft wisten de blauwgelen het duel te controleren en lieten de nieuwelingen van de Kanaries zich zien in positieve zin. Een dubieus penaltymoment kort na rust maakte al snel een einde aan het vertrouwen in het vervolg van een Dongense comeback. 

Na een vermeende handsbal van Giovanni Henskens legde de arbiter in de 50ste minuut de bal op de stip en kon de verdediger inrukken met rood. Serhat Koç benutte dit buitenkansje en het duel was beslist: 3-1. Ook met tien man deed Dongen niet veel onder voor TEC, maar een spectaculaire inhaalrace met tien man zat er niet in. 

  1. Tuchtcommissie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkingsvoorstellen
    zon4a

    Tuchtcom­mis­sie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkings­voor­stel­len

    Na een aantal tumultueuze weken kan het in Ossendrecht weer over voetbal gaan. Een drietal spelers kreeg onlangs een torenhoog schikkingsvoorstel voorgeschoteld. Dit naar aanleiding van de ontvangen rode kaarten na de streekderby tussen ODIO en METO die op 3 februari afgewerkt werd. Na een hoger beroep besloot de tuchtcommissie van de KNVB de naam van de spelers echter te zuiveren. Ook de weggestuurde leider Jeffrey Stumpf werd vrijgesproken.